Poslovna primena VR

Home / Blog / Poslovna primena VR

VR čini današnje poslovanje mnogo pametnijim

Sektor za nekretnine

Sektor za nekretnine, nikad nije bio poznat po korišćenju novih tehnologija, ali konačno, stvari se menjaju. Brokeri počinju da koriste VR ture kako bi ubrzali svoje poslovanje, lizing i prodaju. Omogućavaju svojim klijentima da putem VR uređaja pristupe direktno u kuću za koju su zainteresovani, da pogledaju sve prostorije, svaki ćošak. Način kupovine nekretnina se drastično menja.

Medicina

Britanski doktori, prvi put na svetu, izvršili su operaciju zamišljenom pacijentu putem VR uređaja u okviru programa „Virtualni hirurg“ koju je njihova kompanija dizajnirala. Čitava operacija, koja je trajala oko 3 sata, strimovana je direktno na medicinskom sajtu realnosti za sve osobe koje nemaju VR set. Za sve one koji poseduje VR set, omogućeno im je preuzimanje „VR in OR“ aplikacije pomoću koje korisnik seta staje za operacioni sto, odmah pored doktora koji izvršava operaciju.

Izvor možete pogledati ovde.

Turizam

Spremate se za putovanje na mesto gde nikada do sada niste bili. Nemate nikoga ko može da Vam prenese utiske ili pokaže fotografije. Želite da vidite kako je tamo? Pomoću VR seta je to moguće.

 Virtualna garaža

Pregled kola i kupovina u virtualnoj garaži? Verovatno niste nikad mogli ni da zamislite. Sedite u svojoj fotelji, pregledate auto, naručite i stigne Vam na kućnu adresu. Nikad jednostavnije!

Izvor možete pogledati ovde.

Online kupovina eBay

ebay-vr-online-shoping

Jedna od najvećih internet prodavnica razvila je aplikaciju koja uz korišćenje VR seta korisniku omogućava kako pregled 3d proizvoda, tako i kupovinu. Kada se uđe u virtualnu prodavnicu, korisniku je ponuđeno nekoliko kategorija kao što su: odeća, elektronika, kuća i bašta, kao i mnogi drugi. Da bi se korisnik odlučio između kategorije ili proizvoda, potrebno je da pogled zadrži nekoliko sekundi na odabranu stvar.

Odbrani proizvod je moguće ubaciti u korpu, ali da bi se kupovina završila, korisnik mora da skine VR set i direktno kroz aplikaciju potvrdi kupovinu.

Uz nove mogućnosti koje nudi VR set, način razmišljanja i način kupovine dobija novi oblik.
Kakva su Vaša mišljenja u vezi ovoga? Da li ste ikada probali VR?

Pročitajte još