7 razloga zbog čega Zdravko Čolić treba da koristi „Facebook live“

Home / Blog / 7 razloga zbog čega Zdravko Čolić treba da koristi „Facebook live“

Facebook live predstavlja Fejsbukov odgovor na sve popularnije live streaming klipove poput Persicope. Iako uživo prenos preko ove društvene mreže nije novost, istina je da se ne koristi dovoljno u Srbiji. 

Dok pratilac gleda video u realnom vremenu ili video koji je nekada bio prikazan putem live streaminga, omogućena mu je opcija Subscribe kako bi sledeći put bio obavešten da je nalog počeo sa live streamingom.

Kako bi plastično pojasnili značaj ove opcije na najmnogoljudnijoj društvenoj mreži, uzeli smo za primer Zdravka Čolića, bez namere da se konfrontiramo sa njegovim fanovima :).

Zdravko Čolić je održao koncert na ovogodišnjim Danima Piva u Zrenjaninu, što predstavlja idealnu priliku za korišćenje facebook live-a.

zdravko-colic-facebook-live

Facebook live omogućava/pomaže:

1. Pomaže da pratilac bolje upozna svog omiljenog pevača

Jedan od osnovnih benefita korišćenja live streaming video klipova na društvenim mrežama je mogućnost boljeg upoznavanja ličnosti. Na taj način, omogućava pevačima da svoje fanove malo više upoznaju sa svojim, kako privatnim, tako i poslovnim životom koji im nije tako lako dostupan iz njihovog ugla.

2. Prenos atmosfere sa koncerta

Facebook se dodatno trudi da ispromoviše live video prenos omogućavajući veći doseg, koji kasnije raste uz komentare i lajkove pratilaca ili prijatelja. Omogućava da sa svojim fanovima podeli njegov pogled.

3. Teaser – uključenje iz studija

Čola je u fazi je pripreme novog albuma, a poznato je da fanovi „gore“ od želje da ćuju bar neke taktove novih pesama. Ovo je savršen način da se na kratko uključe u proces stvaranja muzičke istorije.

 

4. Backstage

Spremanje pred koncert u backstage-u, sa svojim fanovima bi voleo da podeli svoje akapela raspevavanje ili da svoj stajling sa fanovima i upita za mišljenje (oni bi ga svakako podržali) što bi povećalo interakcije i broj lajkova.

5. Buduće gostovanje

Da podeli sa fanovima plan budućih gostovanje i na taj način obavesti svoje fanove u tom mestu i dodatno ih „zagreje“ za predstojeći koncert.

6. Mišljenje fanova

Čola može da uz pomoć Live opcije da pita fanove za mišljenje kada je u pitanju nova pesma, izbor garderobe, mesta za letovanje. Na taj način će fanovi imati osećaj da su i oni uključeni u život najomiljenijeg pevača i da se njihovo mišljenje računa.

7. Nasumična rođendanska čestitka

Čola prepozna svoje najvernije i najaktivnije fanove i da se prilikom Live prenosa direkto obrati tom fanu i otpeva nešto baš za njega/nju.

Svi navedeni primeri su primenjivi na mnoge druge poslove i delatnosti, a eto naš dragi Čola je uzet kao jedan od primera kako ova opcija „radi posao“ za poznate ličnosti.

NE TREBA PRETERIVATI

Iako je ova opcija izuzetno zanimljiva i zarazna, ipak je ne treba prečesto koristiti, jer ukoliko se često uključujete, a pritom ne delite vrednost sa svojim fanovima, pratiocima, desiće se da se isti neće trzati na vaša buduća live uključenja.

Stoga i ovde isto važi pravilo, pojavite se samo kada zaista to ima smisla i poseduje okvire „zanimljivog i korisnog“.

 

Pročitajte još