Miloš Pešić

Home / Tim / Miloš Pešić

milos-pesicNovinarstvom se profesionalno bavim od 1996. godine. Sport mi je specijalnost, ali se bavim i drugim temama. Početak je vezan za beogradski “Sport”. Mentor mi je bio Aleksandar Alimpijević, “zlatno pero” sportskog novinarstva i od njega sam najviše naučio.

Radio sam kao voditelj, spiker i novinar na zrenjaninskoj RTV “Santos”, u dopisništvu RTS “Zrenjanin”, kao voditelj na nekoliko radio stanica, uređivao sam sportsku rubriku u listu “Zrenjanin” i “Zrenjaninskim novinama”, radio za novosadski “Dnevnik”. Poverenik sam Nezavisnog udruženja novinara Srbije (NUNS) za Srednji Banat, što mi je najveće priznanje u dosadašnjem novinarskom radu.

Uvek sam se trudio da poštujem novinarske principe, pre svega objektivnost. Zbog toga nisam nikada dobijao nagrade od organizacija koje nisu strukovne, na šta sam posebno ponosan.

Od svoje pete godine se bavim sportom. Ukupno sam trenirao devet sportova. Osnivač sam prvog kriket kluba u Srbiji, ali ovaj sport nije naišao na plodno tle u Vojvodini. Volim sport i volim da istražujem.

Posle zrenjaninske Gimnazije (matematičko – programerski smer), završio sam Višu školu za trenere i menadžere u sportu. Diplomirao sam na smeru “menadžment u sportu” sa temom “Internet marketing u sportu”, što je u to vreme bio pionirski rad u ovoj oblasti. Posle toga sam diplomirao na Fakultetu za sport i turizam u Novom Sadu, na smeru menadžment i biznis u turizmu.

Internet novinarstvom se bavim od 2012. godine. Ovaj izraz novinarstva smatram najvećim izazovom u karijeri, jer se radi o mediju koji zahteva najveću brzinu i najveću kreativnost u kreiranju sadržaja.

Facebook Google+

telefon: +38165.39.57.950
email: milos.pesic@gmail.com