5 odličnih platformi za izradu mobilnih aplikacija

Sigurno ste se bar jednom zapitali kako da na dobar način dođete do kvalitetne mobilne aplikacije koja će biti korisna vašem biznisu, blogu, servisu ili proizvodu. Svesni smo da cena izrade mobilnih aplikacija varira zavisno od kompleksnosti aplikacije, ali i pored toga, nekada jednostavno čovek želi da bude upućen u proces izrade i da jednostavno ˝zna šta se tu dešava˝.

Upravo iz tog razloga, želimo da vam predstavimo 6 odličnih platformi za izradu mobilih aplikacija.

Kako biste napravili mobilnu aplikaciju, nekada nije neophodno isključivo znati kodiranje, već se možete poslužiti nekom od sledećih platformi i sa lakoćom dobiti željeni proizvod.

Koje su to platforme i kolika je cena izrade aplikacija

1. Appery.io

Appery je platforma na kojoj se mogu graditi aplikacije za Android, iOS i Windows Phone.

Pošto je celokupna platforma izgrađena na osnovu cloud servisa, nema nikakvih instalacija ili downloada. Tim potezom, appery je oslobodio dodatnog posla sve one koji su malo lenji, a žele da se bave tim stvarima.

Pored toga, takođe je platforma laka za upotrebu i ˝user expirience˝ je pozitivan.

Cena mesečnog korišćenja Appery.io platforme kreće se od 180$.

2. Mobile Roadie

Mobile roadie je platforma koja omogućuje svima da kreiraju ili uređuju iOS ili Android mobilne aplikacije. Prednost ove platforme je to što podržava gotovo svaki oblik multi medije i veoma je lak za umrežavanje sa drugim nalozima.

Pored toga, platforma Mobile Roadie je odlična za početnike i one koji još uvek nisu sigurni u celokupan proces izrade mobilnih aplikacija, prvenstveno zbog izrazito pojednostavljene upotrebe i načina korišćenja platforme.

Korišćenje Mobile Roadie platforme na mesečnom nivou košta 125$ na Core nalogu, i 667$ na pro nalogu.

3. Dojo Mobile

Dojo mobile je platforma koja se koristi za aplikacije bazirane na korišćenju interneta. Prednost ove platforme je ta što ona omogućava developerima da korišćenjem HTML-a, Java Script-a i CSS-a mogu da prave interaktivne web stranice koje se mogu koristiti u aplikaciji.

4. Good Barber

Good Barber je takođe platforma koja služi za izradu iOS i Android aplikacija u kojoj nećete morati da ispisujete kod. Sa velikim mogućnostima podešavanja svake vrste dizajna, korišćenje templejta i lakoćom pri korišćenju, Good Barber se trudi da svoju platformu optimizuje korisniku u što većoj meri. Upravo iz tih razloga, cena izrade aplikacija u ovoj platformi može biti pristupačnija.

Pored više od 350 ikona i 600 Google fontova, ova platforma nudi besplatnu web mobilnu verziju na kojoj možete pregledati šta ste uradili i dobiti adekvatan feedback za vaš rad.

Cena korišćenja: između 16$ i 32$ mesečno

5. AppMachine

Kao i većina ostalih platformi koje smo naveli u tekstu, ni ova platforma se ne može koristi za podizanje aplikacija za Windows telefone, već samo za iOS i Android. Kada pogledamo jednostavnost korišćenja, ni ova platforma nije komplikovana za korišćenje, kao ni prethodne platforme koje su navede. Ono što je zanimljivo i specifično za AppMachine jeste višenamesnki ˝Drag and drop˝ meni i više nego jednostavno korišćenje konstrukcionh blokova.

 

 Cena korišćenja: Između 499$ i 1299$ mesečno

Zapatite: Cena izrade mobilnih aplikacija nikada nije fiksa i ona se kreće u zavisnosti od platforme na kojoj se izrađuje  i od kompleksnosti aplikacije.

 

android aplikacije, cena izrada aplikacija, ios aplikacije, izrada mobilnih aplikacija

Progressive media

Kralja Aleksandra I Karađorđevića 2,
23000 Zrenjanin, Srbija


Progressive media © 2019