fbpx

Content marketing

Klasične reklame više ne uživaju popularnost kakvu su imale pre deceniju - dve. U digitalnoj eri, potencijalni kupci sami tragaju za onim sadržajem koji im je potreban, tražeći informaciju više. U takvoj atmosferi, internet pretraživači među kojima prednjači neprikosnoveni Google, postali su prava polja za razvijanje zanimljivog odnosa kupac - proizvod/usluga. U sredini tog odnosa,  pronašli smo vrlo važno mesto „posrednika“. Kroz informativne i korisne blogove, video review-ove i zanimljive infografike, potencijalnim kupcima nudimo vrlo zanimljiva i kreativna rešenja za njihove probleme, suptilno ih vodeći do tastera za kupovinu vaših proizvoda. Trudeći se da ponudimo što više korisnih informacija, saveta i rešenja za eventualne probleme, zapravo produžavamo vreme zadržavanja posetilaca na vašem sajtu, povećavamo njihovu naklonost i poverenje, a time i vašu online prodaju.

Usluge

Izrada
korporativnog videa

Korporativni video smatra se jednim od najboljih PR alata koji savršeno bilduje imidž. Sve što ne moćete da dočarate svojim saradnicima, može kratak video u trajanju od maksimalno dva minuta. Brz, jednostavan, opširan, gde je svaki frejm na svom mestu. Od scenarija, režije, preko snimanja do same montaže i post produkcije, po sistemu ključ u ruke.


Izrada
vertikalnog videa

Vertikalni video na digitalnu scenu doneo je Snapchat, a na ovim prostorima u vrh popuparnosti izgurala ga je društvena mreža Instagram, a sada ga polako koriste i Facebook i Youtube. Mi ga snimamo namenski za potrebe ovih mreža. Izazov je reći sve u 15 sekundi i snimiti vertikalne kadrove, tako da sve stane u njih što želimo da iskomuniciramo.


Izrada tekstualnih blog postova

Svakog saradnika savetujemo da redovno piše svoj blog. Blog je jedini deo sajta koji će vaši posetioci sa istinskim uživanjem čitati ukoliko kroz pisanje istog nudite pojanjenja o vašim uslugama i proizvodima, savetima za primenu, razlikama između skupljih i jeftinijih proizvoda i usluga. Sve tekstove na sajtu optimizujemo za Google pretraživač kroz interno linkovanje i građenje ključnih reči. Izrađujemo ih u saradnji sa vama, predlažemo teme, pišemo, uz vašu autorizaciju objavljujemo.


Fotografisanje proizvoda

Dobar web šop postaje savršen uz savršene fotografije proizvoda. Vaš proizvod fotografišemo sa profesionalnom opremom iz više uglova tako da svaki potencijalni kupac lako može rotiranjem istog da se odluči za kupovinu. Stvaramo efekat razgledanja online po sistemo "kao da vam je u rukama".

Tijana Daruši

"Internet je gladan korisnog i kvalitetnog sadržaja. Ukoliko ga ne kreirate, pažnju kupaca dobiće brendovi koji to čine"

Menadžer projekata

Ekspertiza

Izrada vlogova i epizodnog video sadržaja

Društvene mreže zahtevaju permanento prisustvo. Vidljiv je onaj ko ovo uspeva. Na Internetu se pozitivna percepcija i dobar imidž u očima kupaca ili korisnika usluga teško stiče, ali kada se to desi, dobijaju se apsolutno lojalni kupci. Ukoliko im ponudite video epizode na svom Facebook, Instagram profilu ili Youtube kanalu, ne samo da ćete pogoditi najplodonosniji trend digitalnog marketinga, već ćete osvojiti i mnoge korisnike neposredno i bez direktne prodaje. Ako ste im vi kroz vašu epizodu pomogli da razumeju ono što prodajete, benefiti ne mogu izostati

Explainer video

Mi ga narodski zovemo video objašnjivač. Video se izrađuje iz grafičkih sekvenci. Scenario je gotovo uvek sličan. Navodi se niz problema sa kojima se surećete, nudi se rešenje koje naravno donosi servis ili prozivod koji plasiramo. Ovaj video nam kroz okvirno 2 minuta pomaže da bez potrebe da krstarimo sajtom saznamo osnovi značaj proizvoda ili usluge, tj. po čemu je on drugačiji i zašto bi baš njega trebalo da koristimo.

Dizajn infografika

Infografik je segment content marketinga koji zahteva dužu izradu, baratanje korisnim i vitalnim informacijama, ali kao takav je umnogim slučajevima viralan. Korisnici ga rado dele, jer se lako čita. Infografik se ne koristi za direktnu promociju našeg proizvoda ili usluge, već za razumevanje nekog dela u vašoj oblasti. Primera radi, infografik internet marketinga pojašnjava kako se danas, npr. konzumira video sadržaj online.
Sve navedene podatke ćete diskretno poptisati svojim logotipom, lepo izdizajnirati i ponuditi zajednici na konzumaciju. Indirektno dobićete na relevntnosti i kredibilitetu.

Izrada e-knjiga

Izrada elektronskih knjiga je jedan od najkorišćenojih vidova content marketinga. Često za besplatan dowload neke knjige koja je prepuna korisnih informacija iz vaše oblasti, zauzvrat od korisnika tražite email adresu. Količina emailova koju prikupite će vrtoglavo rasti, a njihova primena uz email marketingu je izuzetno široka. 
Sve ovo naravno sve klijente savetujemo uz najaktuelno prodcedure GDPR pravila.

Progressive media

Kralja Aleksandra I Karađorđevića 2,
23000 Zrenjanin, Srbija


Progressive media © 2019