Zašto je mobilna aplikacija bitna za vaš biznis

Prosečan korisnik se u današnjem urbanom životu kreće veoma brzo, ˝živi˝ za dan i trenutak, i gotovo uvek je na ˝mreži˝. Najviše svog vremena, moderan čovek provodi koristeći mobilni telefon, tablet ili neki drugi oblik prenosivih digatilnih uređaja koje će mu omogućiti pristup informacijama u trenutku kada su mu one potrebne. Upravo iz tog razloga, korišćenje mobilnih aplikacija su danas prekretnica na tržištu u gotovo svim oblastima biznisa.

futured-image-izrada-aplikacija

Bez obzira na to kojom delatnošću se bavite, činjenica je da će većina vaših uobičajenih, a i pozamašan broj potencijalnih novih potrošača imati pristup pametnim mobilnim telefonima kao i pristup internetu. Ukoliko vaš biznis i proizvod koji reklamirate ima dobru internet prezentaciju i preglednu i efektivnu mobilnu aplikaciju, već na samom početku potrage za rešenjem, vaše predstavljanje će ostaviti jak utisak na potrošača i mogućnost da vam baš on postane novi klijent se drastično povećava. Veoma je važno da na prvi pogled sve izgleda kao user friendly , da ništa nije konfuzno i da ne izgleda kao sajt koji za cilj ima da nekome ˝izbije˝ novac iz džepa. Svesni smo da je cena izrade mobilnih aplikacija malo veća, ali i iOS i Android aplikacije sa sobom donose ogromne benefite u razvoju vašeg poslovanja.

Benefiti mobilnih aplikacija u biznisu

 • Izgrađuje lojalnost između potrošača i brenda
 • Pojačava ˝brand awareness˝
 • Povećava online prisutnost
 • Povećava pristupačnost prosečnom korisniku
 • Povećava mogućnost prisutnosti sa više platforma što dovodi različite korisnike
 • Povezivanje sa potrošačima kojima je potrebno brzo i efikasno rešenje

Kao što možemo da zaključimo, mobilne aplikacije sa sobom donose velike benefite pomoću kojih možete lako da pratite vaše potrošače i što bolje im prezentujete, a kasnije i plasirate svoj proizvod.

Međutim, biznis nije jedina grana koja ima korist od mobilnih aplikacija, već korist od aplikacije imaju i sami korisnici.

 • Lak pristup asortimanu vaših proizvoda
 • Brza obeveštenja o akcijama i popustima
 • 1 dodir do svih potrebnih kontakt informacija
 • Lak pristup lokaciji vaše poslovnice
 • Pregledan pristup rasporedu i lako zakazivanje termina

Naravno, svesni smo da ovo nisu sve prednosti koje mobilne aplikacije sa sobom donose, već ističemo one najznačajnije za vaše poslovanje i kontrolu vašeg biznisa.

Do sada bi svima nama trebalo da bude kristalno jasno – budućnost svakog biznisa zavisi od mogućnosti adaptacije mobilnim platformama.

Svaki korisnik mobilnog telefona će biti zadovoljan činjenicom da je baš vaša mobilna aplikacija njemu omogućila lak pristup brzom i efikasnom rešenju, i kao takvoj, aplikaciji se povećava verovatnoća da raste i prisvoji što više korisnika.

Važna činjenica: Promotivni mailovi ili popularni newsletter-i su čitani u 4% slučaja, dok se ˝push up˝ notifikacije otvaraju u 97% slučajeva.

Nakon svega navedenog, zaključili smo da mobilna aplikacija nije samo dobar alat za marketing, već alat koji će konstantno vraćati ljude na vašu internet prezentaciju i dovesti nivo komunikacije sa korisnicima na potpuno drugačiji nivo.

android aplikacije, ios aplikacije, izrada mobilnih aplikacija

Progressive media

Kralja Aleksandra I Karađorđevića 2,
23000 Zrenjanin, Srbija


Progressive media © 2019